בלוג

כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

תשישות קייץ

איך תקלו על עצמכם את חוסר האנרגיה האופיינית לקיץ ב-6 פעולות? גם אתם מרגישים חסרי אנרגיה, מותשים ועם נפילות סוכר? ריכזתי בשבילכם 6 פעולות שתוכלו לעשות כדי להרחיק מכם את תשישות הקיץ. 6 הפעולות שירחיקו מכם את חוסר האנרגיה ונפילות הסוכר:* שתיית מים עם לימון בבוקר, בתחילת היום* צמצום כמות המאכלים

קרא עוד »

מה אוכלים בטיסות?

עונת החופשות המשפחתיות הגיעה! טסים לחו"ל? כך תמנעו בעיות עיכול, כבדות והתייבשות – עשו ואל תעשו עם אוכל בטיסות. גם בטיסות ליעדים קרובים, תבלו לפחות 6 – 10 שעות מחוץ לבית.עם תכנון מקדים וקצת הכנות תוכלו להתמודד נכון עם עניין האוכל.הדקו חגורות, אנחנו מתחילים   "עשו" –  1. אוכלים בבית

קרא עוד »

4 צעדים לשגרה בריאה

איך חוזרים לשגרה בריאה? מתחילים ב-4 צעדים, או בחלק מהם.החופש הגדול שמאחורינו והחגים שלפנינו, נותנים לנו פרק זמן של חודש לחזור לשגרה בריאה. או ליצור אחת כזו. גם אם נצליח ליישם בהתחלה רק חלק, זו כבר התחלה טובה לשנה חדשה. עם הזמן נוכל להוסיף הרגלים בריאים, העיקר להתחיל ולייצר תנועה

קרא עוד »

קנדידה! מתנה לכל החיים

קנדידה זה כאוס! יום ככה ויום אחרת. פעם גרד בנרתיק, פעם כאבי בטן, פעם הגרון מציק ומצבי הרוח משתנים כמו ברכבת הרים.  הכאוס מביא חוסר אונים וחוסר שקט.  כשיש איזון מבחינה תזונתית, רגשית ומבחינת חיידקי המעיים, הקנדידה חיה איתנו בשלום. קנדידה שמתפרצת, מבלבלת עם התסמינים הרבים שלה. הם לכאורה לא

קרא עוד »

מה להביא למסיבה?

עונת מסיבות הסיום התחילה! אתם מכירים אותי ויודעים שתיכף יגיעו המלצות לכיבוד בריא במקום ממתקים וחטיפים, כולל שני ממרחים קלים, טעימים ושילדים אוהבים. נתחיל בהמלצות, נמשיך עם מחשבה על צורות הגשה שמושכת את העין ואת הידיים לצלחות ונסיים עם המתכונים. מוכנים? מה אפשר להכין שיהיה גם בריא וגם טעים? קאפ

קרא עוד »

כן או לא טבעונות

יום העצמאות, המכונה בהומור גם "חג המנגלים", מעלה אצלי בקליניקה שאלות על אכילת בשר, צמחונות וטבעונות. לכבוד החג הלאומי ריכזתי לכם במקום אחד את היתרונות של כל תזונה ובקטגוריית המתכונים תוכלו למצוא שני מתכונים מפתיעים וטבעונים של המאכל הלאומי – פלאפל. יתרונות תזונה שכוללת חלבון מן החי – עוף, ביצים,

קרא עוד »

נבטים והנבטה ביתית

נבטים, למה מומלץ ובעיקר באביב?? הנבטים מתאימים לאנרגיה של האביב, לצמיחה ולהתחדשות.   הנבט הוא " התינוק" של הצמח. מרכז בתוכו את החומרים החיוניים ביותר. נבטי המש הם המתאימים ביותר לאביב, אבל לכל הנבטים יתרונות בולטים שחשוב לדעת: * מכילים כמות גדולה של ויטמינים. * מכילים כמות גדולה של אנזימים, כולל

קרא עוד »

אצות

מיליארד וחצי סינים לא טועים וכנראה יודעים משהו על אצות. הן  הרפואה הסינית מחשיבה את האצות כבעלות תכונות חיזוק, איזון וניקוי. כמה דברים שחשוב לדעת עליהן.יש לאצות איכויות בריאותיות שבזכותן כדאי להכניס אותן לתפריט הקבוע:· מספקות מגוון מינרלים, ויטמינים, אחוז גבוה של חלבון, סידן, ברזל ויוד.· עוזרות לאיזון הורמונלי ואיזון

קרא עוד »

עשרת הדיברות לירידה במשקל בפסח

רוצים לשמור על המשקל בפסח? כמות האוכל המיוחד לחג זה מהווה אתגר? קבלו את עשרת הדיברות שלי לשמירה על המשקל בפסח.  1. העיניים אוכלות ראשונות – לפני שעורמים אוכל, בודקים מה בתפריט בלי צלחת ביד. מחליטים מראש מה לוקחים ועל מה מוותרים. יש מאכלים מיוחדים שאהובים עליכם במיוחד? תהנו מהם

קרא עוד »

ילדים אוהבים דגים?

ילדים, אוהבים דגים? תלוי אם יש בבית ואיך הם מוגשים. ריכזתי לכם את הדרכים לעודד ילדים לאכול דגים ובסוף גם מתכון טעים וקל לפיש אנד צ'יפס  למה חשוב שילדים יאכלו דגים?* עשירים בחומצות אמינו* עשירים באשלגן, ברזל. אבץ ומגנזיום* הכי חשוב, עשירים באומגה 3 – עוזר בשיפור מצב הרוח, יכולות

קרא עוד »