כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

שקדים תמונה

גבינת שקדים

אם גבינה לא, אז מה כן? שקדים! הם עשירים בחלבון, שומנים בריאים, חומצות שומן בלתי רוויות, ויטמינים ומינרלים.

משתפת אתכם במתכון שלי לגבינה משקדים. תכינו כמות גדולה, לפני שיגמר…

 

מה צריך


1 כוס שקדים קלופים – אני ממליצה להשרות במים חמימים, הקליפה מתקלפת בקלות .
½ – ¾ כפית מלח אטלנטי או הימאליה
½ – 1/3 לימון סחוט
½ כוס מים
1 כף שמן זית
חיתול בד או מסננת דקה


איך מכינים

  1. מכניסים את השקדים למטחנה או מעבד מזון
  2. טוחנים במשך 3 דקות
  3. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים עד קבלת מרקם רך וחלק
  4. מעבירים את הגבינה לחיתול בד או מסננת דקה
  5. משאירים בחוץ כ-8 שעות
  6. מכניסים למקרר 
    *הגבינה יכולה להישמר כשבוע במקרר

איך מגוונים?
במקום כוס שקדים, ניתן לשים חצי כוס שקדים וחצי כוס חצי גרעיני חמניות
ניתן להוסיף 1-2 שיני שום ולקבל גבינת שום/ בזיליקום/ אורגנו/ פפריקה

למה מתאימה?
כמו כל גבינה אחרת. למריחה על לחם ובטוסט
מטבלים
מילוי פלפלים, פטריות, חצילים וכיד הדימיון הטובה עליכם
מילוי לפשטידות, שיכבה של לזניה

 בתאבון,
עירית