כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

סיר 1 (1)

הכל בסיר אחד

 

הכל בסיר אחד – ארוחה שלמה שכוללת פחמימה, חלבון וירקות. לא דורשת הרבה זמן הכנה, גם בריאה, גם אהובה על ילדים וגם מותאמת לחורף .. נשמע לכם בלתי אפשרי? מוזמנים להמשיך לקרוא ואז להמשיך לכיוון המטבח

 

מה צריך

1 בטטה, קלופה וחתוכה לרבעים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 בצל גדול, קצוץ
4 שיני שום, קלופות וחצויות
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לרצועות
1 טבעת/חתיכה של שורש ג’ינג’ר (זנגביל)
1 צרור עלי כוסברה
שמן זית, לטיגון
2 ירכי עוף נקיות ושטופות
2 שוקי עוף נקיות ושטופות
3 כוסות מים רותחים
½2 כפיות מלח
מעט כורכום
מעט חוואיג’ למרק
מעט פפריקה אדומה
1 כוס אורז, עדיף אורז מלא

איך מכינים

1. מטגנים בסיר גדול את הבצל, השום, הגזר, השורשים והבטטה. 

2.אחרי כמה דקות מוסיפים את העוף, וממשיכים לטגן עד הזהבה.
2. מוזגים את המים, מתבלים ומוסיפים את עלי הכוסברה. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
3. מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים בעדינות ומכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-20-40 דקות ( תלוי סוג אורז) עד שכל הנוזלים נספגים באורז.

בתאבון,
עירית