כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

חמין צמחוני תמונה

חמין צמחוני

איך משלבים בריאות, מעט קלוריות ומאזנים את רמות הסוכר בסיר אחד? חמין צמחוני!

לפני המתכון, כמה טיפים איך מונעים את תחושת הנפיחות והגזים?
* משרים את הדגנים והקטניות ללילה.
* משתמשים בסוג אחד בלבד של קטניה.
* מוסיפים אצת קומבו שמרככת את קליפת הקטניה ומונעת גזים. 

היתרונות של מרכיבי החמין הצמחוני
* שעועית שחורה עשירה בנוגדי חימצון, סיבים תזונתיים, חלבון וברזל. עוזרת לאזן רמות סוכר וכולסטרול.
* גריסים – פחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך, תורמת לאיזון רמות סוכר. עשירה בסידן, ברזל ואשלגן.
* בצל ושום וירקות שורש – מחזקים מערכת חיסון.


 

מה צריך

 

1/2 קילו גריסים או גריסי פנינה
2 כוסות שעועית שחורה
7 גזרים
4 בטטות חצויות לשלישים עם הקליפה 
3 בצלים גדולים חתוכים לחצאים
1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה ל-4 חלקים
1 גבעול כרישה חתוך לטבעות גסות
1 ראש סלרי גדול חתוך לשניים
3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצאים
2 ראשי שום שלמים
2 רצועות אצת קומבו, באורך של אצבע
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מלח
1 כף גדושה כורכום
1 כף מחוקה כמון
1 כף פפריקה
2 כפיות קינמון
1 כף פלפל שחור
הרבה מים חמים

 

איך מכינים

  1. משרים למשך הלילה את הגריסים והשעועית בהרבה מים.
  2. שוטפים היטב ומסננים מנוזלים וחול לפני הבישול.
  3.  מטגנים קלות את הבצלים והכרישה עד הזהבה.
  4. מוסיפים את כל התבלינים, למעט המלח
  5. מערבבים למשך 2 דקות עם הבצלים והכרישה.
  6. מוסיפים את הירקות לפי רמת הקושי שלהם: בצל, בטטה, גזר, דלעת, שום, גריסים ושעועית.
  7.  מוסיפים כוס מים חמים ומערבבים היטב. ממלאים מים בסיר עד 2-3 ס”מ מעל הכל.
  8. נותנים למים לרתוח כחצי שעה.
  9. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, לשעתיים.
  10. אחרי שעתיים מוסיפים מים ומורידים את החום ל-110 מעלות למשך הלילה. 

 

 בתאבון,
עירית