כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

מש תמונה

ממרח מש ואגוזים

מאש- שזכתה בכינוי “הקטניה המנקה”. גרגריה ירוקים ומבריקים, עם “תפר” לבן בקצה.

היא עשירה בסידן, ברזל ואשלגן והיא קלה לעיכול משאר סוגי השעועית.

בכל סדנת ניקוי אני מתפעלת מחדש איך הממרח הזה קוצר שבחים!  

מה צריך

2 כוסות מש, מושרות ומבושלות עד ריכוך במים ללא מלח
2 בצל גדול, פרוס גס
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), קצוצים דק
שמן זית

1/2 לימון סחוט
מלח ים אטלנטי

איך מכינים

1.מחממים מעט שמן זית במחבת

2.מטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד לריכוך והזהבה.

3.טוחנים בבלנדר את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים, לימון, מלח והפטרוזיליה. יוצקים מעט שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה (ניתן להוסיף מעט מים למרקם חלק יותר).

4.מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק. טועמים ומתקנים תיבול.

**ניתן להמיר את המש  בעדשים שחורות או כל קטנייה אחרת 

בתאבון,
עירית