כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

פלפאפל ערוך 2

פלאפל צבעוני

הוא קריספי מבחוץ, נימוח בפנים וטעים בכל מצב. במקום להתמודד עם הצרבות שמתלוות לכל כדורי הפלאפל המטוגנים, קבלו שתי גרסאות אפויות, דלות קלוריות וצבעוניות.

 

 

מה צריך

מתכון לפלאפל לבן – כ-15 כדורים

1 כוס שעועית לבנה מושרית למשך 24 שעות, מבושלת כשעה במים, לחצי ריכוך (אפשר להחליף ב-2 כוסות שעועית קפואה מופשרת)
1/2 צרור קטן שמיר קצוץ
1 בצל רגיל חתוך קטן
1שן שום
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף קמח חומוס או קמח רגיל
1 כף פירורי לחם
2 כפות שמן זית
מעט מים או מי סודה לפי הצורך
מלח
לאפייה – פירורי לחם טחונים דק, שמן זית

מתכון לפלאפל עדשים בסגנון מסאלה כ-20 כדורים

1 כוס עדשים כתומות, מושרות למשך 4 שעות לפחות
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי הל טחונים
1 כפית קינמון טחון
1/2 פלפל צ’ילי קצוץ
3 שיני שום
1 כפית ג’ינג’ר מגורד
1 כף קמח חומוס או קמח כוסמין
1 כף פירורי לחם מקמח מלא
2 כפות שמן זית
מעט מים או מי סודה לפי הצורך
מלח
לאפייה – פירורי לחם טחונים דק, שמן זית

 

איך מכינים

 נכון לשני המתכונים
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. טוחנים את כל המרכיבים לעיסה אחידה ודביקה, מוסיפים מעט מים או סודה אם היא יבשה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול.
3. מערבבים פירורי לחם במעט שמן זית לתערובת פירורית ולחה.
4. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים אותם בתערובת הפירורים.
5. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה, שומרים על רווחים בין הכדורים ואופים כ-10 דקות, עד שהכדורים משחימים מעט. אפשר להגביר מעט את חום התנור לקראת הסיום.
6. מוציאים ומגישים מיד, חם.

* תוכלו גם לאחסן אותם במכל סגור במקרר למשך יום נוסף.

בתאבון,
עירית