כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

קציצות

קציצות קינואה ומש

קינואה זכתה לכינוי ” אם כל הדגנים” בזכות הערך התזונתי הגבוה שלה. הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, ולכן עשירה בחלבון איכותי. כמו כן עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום.

מה צריך

 1 כוס קינואה  שטופה ומסוננת היטב

1 כוס עדשים כתומות /מש מושרות למשך הלילה

1.5 כוסות מים

1 בצל קצוץ דק

1 קישוא מגורר גס

1 גזר מגורר גס

1 בטטה מגוררת 

1/3 כוס שיבולת שועל/ קמח חומוס

1כף אצות וואקמה/ היזיקי  שהושרו במים קרים לפני וסוננו ( לחובבי האצות) 

2 כפות שמן זית מכבישה קרה

3 ביצים

קורט מלח ופלפל שחור1

 

איך מכינים

אופן ההכנה:

1.משרים את המש במים  כ 8 שעות

2.יוצקים 1.5 כוסות מים לסיר, מוסיפים קינואה ומש ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות ו     מצננים מעט.

3.מעבירים  לקערה ומוסיפים את שאר החומרים .

4.יוצקים מהתערובת קציצות דחוסות תוך כדי הוצאת הנוזלים (” לסחוט “את הקציצה)

5.להניח בתבנית משומנת או על נייר אפייה.

6.אופים בחום של 180 מעלות כ חצי שעה.

מגישים עם רוטב טחינה/ רוטב פסטו או יוגורט עיזים.

.

 

בתאבון,
עירית