כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

אורז ופטריות 1

אורז אביבי עם פטריות שיטאקי

האורז טומן ערכים תזונתיים חשובים ואף נחשב למזון המאוזן ביותר לפי הרפואה הסינית.  לפי הגישה הסינית האורז גם מחזק את מערכת העיכול, מספק תחושת שובע ומחזק צ'י. 

בתבשיל שלפניכם, הירוקים מנקים, הפטריות מחזקות והאורז מאזן. 

הוסיפו בצד שעועית מש ותקבלו ארוחה מלאה ומותאמת לאנרגיית האביב

 
 
 

מה צריך

2 כוסות אורז מלא אחרי לילה של השרייה במים
1 צרור כוסברה
1 צרור שמיר
1 בצל קצוץ דק
4 פטריות שיטאקי מושרות במים כ-20 דקות (לשמור את המים) , חתוכות לרצועות אחרי ריכוך 
3 כפות שמן זית
½ כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
3 כוסות מים
1 כוס מי ההשריה של פטריות השיטאקי

 

איך מכינים

 

 

1. מסננים את האורז ושוטפים היטב, בינתיים קוצצים דק את הכוסברה והשמיר
2. על להבה נמוכה מאדים את הבצל במים עם מעט שמן זית
3. מוסיפים לסיר את עשבי התיבול ו-4 כוסות המים, מוסיפים את התבלינים
4. מביאים לרתיחה, מבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה על אש קטנה
5. מוסיפים לסיר את האורז ופטריות השיטאקי המושרות והחתוכות, מערבבים הכל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
6. מבשלים על להבה נמוכה במשך 40 דקות.
7. בודקים את האורז, אם הוא רך הופכים ונותנים לו להתבשל עוד קצת.
משאירים מכוסה עד שמגישים, ממש לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית ומערבבים.

 

בתאבון,
עירית