כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

tolaim

אמאל'ה תולעים

אמאל'ה תולעים! זה הדבר הראשון שעבר לי בראש בפעם הראשונה שזיהיתי אותן אצל אחד הבנים שלי.
מה זה בכלל? איך מזהים? איך נמנעים ואיך מטפלים? וגם מתכון לפסטו קוטל תולעים.

אני בטוחה שתוכלו להזדהות עם תחושת הגועל. אחרי שהתגברתי על הגועל, בדקתי והבנתי שזה טבעי, נורמלי וזו התמודדות שמחזקת את הגוף (אם היא חד פעמית).
אולי יש מגיפה או שזה המתוק של חנוכה, אבל בשבועות האחרונים מגיעים לקליניקה הרבה ילדים עם תולעים. לכן החלטתי גם להרגיע וגם לעשות קצת סדר.

התולעים הן טפילים שחיים בעיקר במעי הגס, נפוצים ויכולים להופיע אצל ילדים ומבוגרים.
מערכת עיכול חלשה היא סביבה שמעודדת יותר תולעים ופרזיטים אחרים, ותנאי הגיינה לקויים.

סימפטומים של הדבקות: גרד בפי הטבעת ובפות, במיוחד בלילה; כאבי בטן וגזים; עצבנות, נדודי שינה וסיוטי לילה.
דרך לבדוק היא להאיר עם פנס לאזור פי הטבעת ולנסות לזהות תולעים לבנות דקות, ניתן גם לבדוק אם בצואה יוצאות תולעים חיות.

כדורי ורמוקס הם הטיפול הקונבנציונלי – תרופה חזקה מאוד שמחלישה את מערכת העיכול ויוצרת קרקע פורייה להשתלטות של פרזיטים אחרים. היא מחלישה מאוד את מערכת העיכול וכך מעודדת הדבקה נוספת. 
מה אני מציעה: טיפול טבעי יעיל במיוחד בצמחי מרפא ותזונה, שקוטל את התולעים ובמקביל מחזק את מערכת העיכול ומונע התפרצות נוספת. 


טיפול תזונתי


* מומלץ להוריד תזונה קרה ולחה – מוצרי חלב, פירות טרופיים, מזונות מסוכרים, קמח לבן ואוכל קר שיצא מהמקרר.
* להמנע ממזונות מתוקים, מהווים קרקע פורייה להתפתחות התולעים.
* מומלץ לצרוך מזונות הידועים כאנטי טפיליים למשל: שום, בצל, גרעיני דלעת ואורגנו.
* מומלץ לצרוך פרוביוטיקה לתקופה ממושכת.
* לטחון גרעיני דלעת ואורז לא קלוי ולקחת כל בוקר, עם מים.
* לצרוך סיבים תזונתיים לעידוד פעולת מעיים – פשתן, ירקות ופירות עם קליפתם, דגנים מלאים וקטניות.
* להכין תרופת שום – חתיכות קטנטנות של שן שום במים ולקחת מספר פעמים ביום.
* מומלץ למרוח גם תמצית שן שום בשמן זית, בפי טבעת.

 

מתכון לממרח קוטל תולעים


מה צריך?
צרור בזיליקום
3 עלי סלרי
7 שיני שום 
1 כוס כוס גרעיני דלעת
1 כוס שמן זית כתית מעולה
קורט מלח 
קורט פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים?
1. תולשים את העלים והגבעולים הרכים 
2. קוצצים במעבד מזון (אפשר גם ידני) את כל החומרים ביחד
*ניתן להקפיא בקופסאות קטנות

וכדי לסיים בנימה אופטימית, מחקרים מראים שחשיפה בודדת לתולעים וטיפול טבעי מפחית סיכוי לאלרגיה.

תגובות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן