כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

מרק מש ערוך 2

מרק מש ממש מושלם

מרק מש ממש מושלם, גם כשחם. מרק? גם בקיץ?
כשחם בחוץ יש לנו חשק לאכול פירות וסלטים קלילים.
גם כשחם, מערכת העיכול צריכה אוכל מבושל כדי לעכל טוב את המזון ולא לבזבז אנרגיה על חימום הירקות החיים.
זוכרים? ברפואה הסינית מערכת העיכול משולה לתנור שהופך כל אוכל למרק חם.

למרות מזג האוויר הקייצי חשוב לשמור על חלק מהתזונה, מבושלת.
יש מאכלים חמים ומבושלים שמצננים את הגוף ומספקים לו אנרגיה קרירה. קבלו את המלכה: מש

 



 

מה צריך


4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
שורש סלרי חתוך לקוביות
3 שיני שום, קצוצות גס
צרור עלי מנגולד – את החלק הלבן קוצצים דק ואת העלים הירוקים קוצצים גס
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
½ 1 כוס שעועית מש
1 כוס סלרי קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 כפית כמון
2 ליטר מים
מלח

איך מכינים


1.משרים את המש לילה שלם
2.מנביטים את המש ( אם רוצים)
3.מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום והחלק הלבן של המנגולד ומערבבים. 4.מטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
5.מוסיפים את קוביות הגזר, קוביות הסלרי ועלי המנגולד ומערבבים. 6.כשהם מתרככים, מוסיפים את שעועית המש, הסלרי, הפטרוזיליה והכמון. מערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות.
7.מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
8.כשהמרק רותח מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-40 דקות.
מוסיפים את המלח, מערבבים וטועמים.
*אחרי שהייה במקרר, המרק מסמיך. ניתן להוסיף לו נוזלים לפני שמגישים שוב.

בתאבון,
עירית