כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

חלב 1

מוצרי חלב וסידן

חג השבועות בפתח ואנחנו שוקדים על הכנת טנא. לקראת מה שהפך ל"חג החלב", 9 סיבות למה כדאי לוותר על מוצרי חלב, דברים שחשוב לדעת על סידן ואילו מזונות עשירים בסידן

 

למה כדאי לוותר על מוצרי חלב?

1. מחלישים את מערכת העיכול – כתוצאה מכך גורמים לנפיחות ואי נוחות בבטן.
2. מגבירים את הליחה ומקשים על מערכת הנשימה – שיעול, דלקות אוזניים והצטברות נוזלים באוזניים.
3. מכילים שומן רווי – גורם להשמנה, מעלה את רמת הכולסטרול ומגביר את הסיכוי למחלות לב.
4. חלב מחליש את העצמות. ריבוי הזרחן שבמוצרי חלב פוגם בספיגת הסידן בעצמות, מה שמגביר את הסיכוי לאוסטאופורוזיס, בריחת סידן מהעצמות.
5. במוצרי החלב יש כמות גדולה של הורמונים, אנטיביוטיקה, תרופות וחומרי הדברה שמקורם בתרופות ובמזון של הפרות. אלו נספגים בגוף של מי שצורך את מוצרי החלב.
6. מעוררים אלרגיות ורגישות –בעיקר בגלל הלקטוז (סוכר החלב) והקזאין (חלבון החלב). הכמות הגדולה ביותר של לקטוז נמצאת בחלב ניגר ובגלידה.
7. מגבירים את תופעת פצעי הבגרות לבני נוער.
8. מעלים את הסיכוי ללקות בסרטן השחלות והערמונית.
9. עלות כספית גבוהה מול התועלת לגוף – המחירים של מוצרי החלב גבוהים לעומת מוצרי יסוד בריאים ועשירים בסידן כמו קטניות וטחינה גולמית.

חשוב לדעת

מזונות עשירים בסידן?

ירקות: ברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים, עלים ירוקים – לדוגמא: חסה, פטרוזיליה ורוקט.
פירות: תאנים, שזיפים וחרובים – גם כפירות יבשים אורגניים, שקדים ואגוזים.
דגים: סרדינים – בצנצנת זכוכית שמורים בשמן זית או טריים.
מהצומח: קטניות כולל פולי סויה ואדממה, טחינה – תוצרת בית ומשומשום מלא, חלבה תוצרת בית – טחינה עם דבש/סילאן.
מהמטבח הסיני: אצות, טופו ומיסו.
עכשיו אפשר לעדכן את רשימת הקניות.

מודאגים מה לאכול במקום הגבינה? מתכון לגבינת שקדים כאן בקישור

https://www.iritadan.co.il/wp-admin/post.php?post=1195&action=edit

תגובות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן